شرکت خدمات تجاری برنج آریانا

تولید و توزیع کننده فرآورده های برنج و محصولات غذایی رژیمی و دیابتی در ایران(آریانا 09111179026)

شرکت خدمات تجاری برنج آریانا

تولید و توزیع کننده فرآورده های برنج و محصولات غذایی رژیمی و دیابتی در ایران(آریانا 09111179026)

دفتر خدمات تجاری برنج آریانا

((( سلامت امروز بهترازدرمان فردا ست )))


http://s2.picofile.com/file/7318685799/kartoon_rice.jpg


دفتر خدمات تجارتی آریانا با هدف برآورد نیازهای متنوع مشتریان در زمینه های محصولات غذای(برنج) سالم ، به گونه ای سازماندهی گردیده است که بتواند بهترین محصولات غذای(برنج) سالم را  ارائه کند و بدینوسیله حتی الامکان مشکلات را  از سر راه بردارد.

موارد زیر از جمله خدمات قابل ارائه از طرف ما می باشد:

این خدمات شامل :


ردیف

نام محصول

توضیحات

1

برنج ارگانیک

برنج ارگانیک(IPM) برنجی که بدون استفاده از سموم شیمیایی آفت کش تولید و بسته بندی شده است.

2

برنج قهوه ای (برنج سبوس دار)

(جدید)با خواص شگفت انگیر.محتوی آهن فراوان و سرشار از پروتیین دارای فیبرهای غذایی فراوان فسفر.پناسیم.کلسیم و روی بالا.غنی از ویتامین ها.و مواد معدنی و آمینواسیدهای ضروری برای بدن

3

برنج رژیمی

برنج مغذی رژیمی دارای گواهینامهHACCPاز موسسهTUVآلمان دارای فاکتور قند پایین.مناسب برای بیمارن دیابتی.ومناسب برای کنترل وزن و پیشگیری از چاقی

4

روغن سبوس برنج

با خواص شگفت انگیز.کاهش دهنده کلسترول خون.مفید برای بیماران دیابتی.و....

5

پودر سبوس برنج

جدید.سرشار از ویتامین Eو B .تهیه شده از پوسته داخلی برنج قهوه ای .در بسته بندی های شیک

6

شلتوک

جدید.سرشار از ویتامین Eو B .تهیه شده از پوسته بیرونی برنج .در بسته بندی های شیک

7

آرد برنج سبوس دار

(با طعم سبک و عطر ملایم سرشار از ویتامین.برای مصارف خانگی )جدید

9

چای سبز رژیمی

(مخصوص رژیمی و بیماران دیابتی.با طعم سبک و عطری ملایم کاهش دهنده کلسترول خون)جدید

10

چای طبیعی

100%طبیعی.از باغ های چای شمال از روش (IPM)با عطری ملایم و طعم سبک )جدید

11

محصولات غذای رژیمی و دیابتی

( فروش کلی و جزئی محصولات غذای رژیمی و دیابتی از جمله قند رژیمی.شکر رژیمی-شیرینی رژیمی.شکلات رژیمی.چای رژیمی.روغن رژیمی.و...)

12

خرما طبیعی (IPM)

فروش خرما 100% طبیعی از روش (IPM) از باغ های خرما بم )جدید

13

عسل طبیعی

(عسل 100% طبیعی از روش (IPM) سرشار از ویتامین)

14

سبوس برنج

(فروش کلی و جزئی سبوس برنج در دو نوع نرم و درشت برای مصارف تجاری دامداری ها و مرغداری ها)

15

فروش انواع کیسه

(فروش انواع کیسه های مختلف برای مصارف تجاری در سایزهای مختلف)



دفتر خـدمـات تجــاری آریـــانــــــا  (ارائه کننده جدیدترین و بهترین محصولات غذای سالم)

ارسال محصولات به سراسر ایران به طور کلی و جزئی

دفتر خدمات تجاری آریانا در تمام استان های کشور نمایندگی فعال می پذیرد


تلفن دفتر مرکزی:01113543161

فاکس:01113543161

موبایل:09111179026

آدرس:مازندران-بابل صندوق پستی:149-47315


Emeil:rice_aryana@yahoo.com


http/www.aryana11.blogfa.com

برنج قهوه ای آریانا

http://www.organicroad.com.au/media/images/content/detail/long_brown-id274.jpg


برنج قهوه ای منبع خوبی از منگنز، سلنیوم و منیزیم می باشد.

یک فنجان برنج قهوه ای، 80 درصد از نیاز روزانه بدن به منگنز را تامین می کند. منگنز به تولید انرژی از پروتئین و کربوهیدرات کمک می کند و همچنین در ساخت اسیدهای چرب نیز وارد عمل می شود. منگنز برای سلامت سیستم اعصاب و برای تولید هورمون های جنسی بسیار مهم است. منگنز جزء مهم آنتی اکسیدان می باشد که جلوی تخریب سلول را می گیرد. منگنز جلوی رعشه، ضعف روحی، جوش های پوستی و آسیب های لوزالمعده را می گیرد.

یک فنجان برنج قهوه ای پخته شده در حدود 3/27 درصد از نیاز روزانه بدن به سلنیوم را تامین می کند. سلنیوم یکی از اجزای اساسی سوخت و ساز بدن می باشد، برای مثال در سوخت و ساز هورمون های تیروئیدیویتامین E نقش آنتی اکسیدانی خود را کامل می کند. سلنیوم نه تنها برای مقابله با سرطان مهم است، بلکه برای بیماری های قلبی، کاهش علامت های تنگی نفس و درد و همچنین تسکین ورم و التهاب مفاصل بسیار مفید می باشد. شرکت می کند، نوعی آنتی اکسیدان می باشد و وظیفه ایمن سازی بدن را بر عهده دارد. سلنیوم با کمک

برنج قهوه ای از آنجا که دارای مقدار زیادی فیبر و سلنیوم می باشد، برای بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ بسیار مفید می باشد.

۱-جدید

2-صد در صد ایرانی

3- با خواص شگفت انگیز.مملو از ویتامین های E , B

4-تهیه شده از بهترین برنج های ایرانی

5-دارای شناسنامه محصول

6-در بسته بندی های شیک و جدید

7-تهیه شده از بهترین برنج ها از اقم طارم

8- تهیه شده از بهترین زمین های کشاورزی شمال(مازندران)

9-تهیه شده از جدیدترین دستگاه های مدرن شالیکوبی برنج

10-مفید برای بیماران دیابتی


برنج ایرانی آریانا

http://www.organicroad.com.au/media/images/content/detail/long_rice-id279.jpg





برنج دارای ماده ای بنام Amidon می باشد ولی از نظر اینکه ماده گلوتن آن کم است یعنی کاملا بهم نمی چسبد نان درس کردن از آن کمی مشل است . در خاور دور از برنج نوعی الکل درست می کنند که بنام ساکه معروف است که سمیت آن از الکل معمولی کمتر است و بمصرف دارویی می رسد .

برنج غیر از اینکه یک غذای سهل الهضم است بسیار مقوی است و ضمنا خواص درمانی بسیاری را دراست که به تعدای از آن اشاره می شود .

۱-جدید

2- خوش عطر و خوش پخت

3- در بسته بندی های شیک

4- تهیه شده از بهترین زمین های کشاورزی مازندران

5- تولیده شده از بهترین برنج های ایرانی

6-تهیه شده با جدیدترین دستگاه های شالیکوبی برنج

7-صد در صد ایرانی محصولی منحصربفرد از شالیزارهای شمال.

8- طارم.هاشمی.فجر.خزر.شیرودی.ساحل.ندا.رمضانی.و....

روغن سبوس برنج

http://www.viragraphic.com/images/Brochure/king003-B.jpg



روغن سبوس برنج محصولی شگفت انگیز گرفته شده از پوسته خارجی و قهوه ای رنگ برنج بنام   "bran "می باشد که متفاوت از شلتوک است.

روغن سبوس برنج "کینگ" یک روغن پخت و پز جدید است که نسبت به روغنهای پخت و پز دیگر دارای یکسری فوائد و خواص موثر در سلامت می باشد و درژاپن، آمریکا و اروپا بنام روغن "سلامت" شناخته شده است.

روغن "کینگ"کاهش دهنده کلسترول خون بهتر از روغن زیتون می باشد، این روغن همچنین منبع بزرگی از آنتی اکسیدانهاست، توازن چربی های موجود در روغن سبوس برنج با مقدار توصیه شده از سوی سازمان بهداشت جهانی و انجمن قلب آمریکا در یک راستا می باشد، این روغن همچنین غنی از ویتامین E بوده، تغذیه کننده پوست  بوده و خواص ضد چروکی را برای پوست دربر دارد.

 روغن سبوس برنج "کینگ" از برنج تایلندی بدون GMO تهیه شده است و شاخصه های استاندارد غذایی مناسب قلب تایلند را که پروژه ای سازماندهی شده تحت نظارت سازمان قلب تایلند و به سرپرستی دانشکده سلامت ملی دانشگاه "Mahidal" تایلند می باشد را دارا ولوح مربوطه رادریافت نموده است.


۱-جدید

2-با خواص شگفت انگیز

3-مفید برای بیماران دیابتی

4-مخصوص سرخ کردنی و سالاد

5-کاهش دهنده کلسترول خون

6-دارای نقطه دود بالا(245-257)



برنج رژیمی

http://www.niazerooz.com/Im/O/87/0609/L6335565861480.jpg



از این پس برنج را با خیال راحت میل کنید.

دارای فاکتور قند پائین (Low Glycemic Index)
مناسب برای کنترل وزن و پیشگیری از چاقی
(با تائید انجمن خیریه حمایت از بیماران دیابتی کل کشور)
محتوی آهن فراوان و سرشار از پروتئین
دارای فیبرهای غذایی فراوان و فسفر ، پتاسیم ، کلسیم و روی بالا
غنی از ویتامین ها ، مواد معدنی و آمینو اسیدهای ضروری برای بدن
باری زیاد وافزایش حجم 4 تا 5 برابر در هنگام پخت

دارای گواهینامه ایزو 2000 - 9002 ISO QM - گواهینامه صنایع غذایی HACCP از موسسه TUV آلمان

۱-جدید

2-دارای فاکتور قند پایین

3-مناسب برای کنترل وزن و پیشگیری از چاقی

4-مناسب برای بیماران دیابتی

5-دارای فیبرهای غذای فراوان و فسفر.پتاسیم.کلسیم و روی بالا

برنج وحشی

http://www.organicroad.com.au/media/images/content/detail/wild_rice-text422.jpg



برنج وحشی

زمانی برنج بهاره در فصل پاییز برداشت شده .زمین رو دوباره آب بسته. و از زیر ساقه برنج اولین برنج جونه زده و برنج جدیدی به وجود می آید.این برنج به خاطر شرایط خوبی هوا (پاییز) و از جونه برنج برداشت می شود. بسیار خوش عطر و خوش بخت است.

1- تهیه شده از جونه برنج های بهاره.

2-خوش عطر و خوش پخت

3-در بسته بندی های شیک 1 تا 10کیلوگرمی


پودر سبوس برنج آریانا

http://www.fromnaturewithlove.com/images/RiceBranPwdCoarse.jpg


پودر سبوس برنج آریانا

میزان سبوس در روی برنج اگر برداشته شود بسیار نرم و قابل مصرف است.این سبوس الک می شود و سپس در بسته بندی های شیک عرضه می شود.اضافه کردن کمی سبوس به سوپ در مراحل پایانی تهیه سوپ به لعاب دار شدن سوپ و مغذی تر شدن سوپ کمک می کند. البته سبوس را به ماست یا دیگر چاشنی ها نیز اضافه می کنند.

1-جدید

2-سرشار از ویتامین های E و B

3-در بسته بندی های شیک یک کیلو گرمی

4-تهیه شده با دستگاه های مدرن

5-تهیه شده از پوسته داخلی برنج

6-تهیه شده از پوسته برنج های قهوه ای

آرد برنج سبوس دار آریانا

http://www.organicroad.com.au/media/images/content/detail/quinoa_flour-id405.jpg



آرد برنج سبوس دار آریانا

نیم دانه ای که از برنج سبوس دار تهیه می شود پس از کوبیدن به آرد برنج تبدیل می شود که که به میزان کمی سبوس در آن وجود دارد. همین موضوع باعث می شود که کمی رنگ قهوه ای به خود بگیرد. موارد استفاده از این آرد مطابق با آرد برنج معمولی است ولی غذایی که با آرد برنج سبوس دار تهیه می شود بس یار مفیدتر و غنی تر است.

1-جدید

2-تهیه شده باز برنج قهوه ای 

3-سرشار از ویتامین های Eو گروه B وA در سبوس موجود در آن

4-در بسته بندی های شیک 1کیلوگرمی

5-خوش عطر و خوش طعم

6-تهیه از نیم دانه برنج قهوه ای (طارم)

شلتوک آریانا

Pics1



شلتوک آریانا

شلتوک همان لایه بیرونی برنج است.که بر روی برنج قرار دارد.برای مصرف باید یک سوم لیوان شلتوک و سپس داخل آن آب ریخته شود.این محلول اگر به مدت 6الی 8 ساعت خیس بخورد یک محلول سرشار از ویتامین Bاست که بهترین زمان استفاده ی آن به هنگام صبح است.ضمنا تفاله آن برای خاک گلدان ها بسیار مفید است.

1-جدید

2-سرشار از ویتامین های E و B

3- تهیه شده از پوسته بهترین برنج های ایرانی(طارم)

4-در بسته بندی های شیک 250 گرمی و 500 گرمی


برنج

 مقدمه

http://www.organicroad.com.au/media/images/content/detail/jasmine-id276.jpg


برنج یکی از گیاهان تک لپه است. برنج گیاهی است یکساله است و در مناطق گرم و مرطوب و پرآب می‌روید. ساقه آن راست و برگهای آن بزرگ و نوک تیز است. هر سنبلک برنج دارای دنباله کوتاه و یک گل دارد. میوه آن به شکل خوشه‌ای متشکل از سنبلکها در انتهای ساقه قرار دارد و یک دانه برنج در آن است شلتوک می‌نامند. برنج از غلات مهم است و تقریبا غذای اصلی نصف مردم کره زمین می‌باشد و منشا برنج از آسیا است و در حدود 3000 سال قبل از میلاد در هند و چین زراعت می‌شده است. در قرن هفتم میلادی مصریان نیز شروع به کشت آن کردند. برنج انواع مختلف دارد و این انواع را تا حدود 150 نوع مختلف تخمین می‌زنند. نمونه‌های مرغوب آن در شمال و جنوب ایران و نواحی گرمسیر فارس و اصفهان کاشته می‌شود .

 
انواع برنج تصویر

دو نوع برنج وجود دارد. نوعی که دانه آن دراز و کشیده و باریک است که به نام برنج صدری معروف است و دیگری که دانه آن ریز و گرد می‌باشد و به نام برنج چینی یا ژاپنی شهرت دارد. آن نوع برنجی که ایرانیان و مردم بیشتر کشورها مصرف می‌کنند برنجی است که شلتوک و پوسته خارجی آن گرفته شده است. رنگ اصلی برنج وقتی که در پوسته است قهوه‌ای است و به نام برنج قهوه‌ای Brown Rice نامیده می‌شود. برای بدست آوردن برنج سفید ، دانه‌های برنج را در دستگاههای مخصوصی می‌ریزند و این دستگاهها پوسته خارجی برنج را از آن جدا کرده و سپس با اصطکاک دادن برنج بدون پوسته با یکدیگر غشای خارجی آن نیز از بین می‌رود و برنج به رنگ سفید و شفاف بدست می‌آید که عاری از ویتامین B1 است.

اشخاصی که منحصرا از برنج تغذیه می‌کنند و غذای دیگری مصرف نمی‌کنند به بیماری بری بری دچار می‌شوند. بنابراین برای استفاده از تمام ویتامینها و مواد معدنی برنج بهتر است که از برنج قهوه‌ای که غشاء خارجی آن گرفته نشده است استفاده کرد ولی البته باید توجه داشت که هضم برنج قهوه‌ای کمی مشکل‌تر از هضم برنج سفید می‌باشد. یکی دیگر از انواع برنج نوع وحشی از آن است که سیاه رنگ و باریک‌تر و درازتر از برنج صدری است. این نوع برنج هم دارای مواد معدنی و ویتامینهای بی‌شمار است ولی البته هضم آن کمی مشکل است و بهتر است که مخلوط با برنج سفید بکار برده شود.

 

تصویر
ترکیبات شیمیایی

در برنج ماده‌ای به نام اوریدین Oridine وجود دارد که خاصیت ضد التهاب عصبی را داراست. برنج از لحاظ مواد غذایی بسیار غنی است. هنگامی که پوسته قهوه‌ای آنرا می‌گیرند مقداری از ویتامینهای خود را از دست می‌دهد. مقدار ویتامنی B1 در برنج سفید شده یک ششم و ویتامین B2 نصف و ویتامین B3به مقدار یک سوم برنج قهوه‌ای می‌باشد و مواد معدنی آن به مقدار بسیار زیادی کاهش می‌یابد.

پوست و یا شلتوک برنج که در مراحل کوبیدن از آن جدا می‌شود سبوس برنج Rice Bran نامیده می‌شود که آنهم منبع ویتامینها و مواد معدنی است. غشای قهوه‌ای رنگ برنج نیز که در اثر بهم سائیدن در دستگاههای مخصوص و یا در موقع شستن زیاد از برنج جدا می‌شود سرشار از ویتامینها و مواد معدنی و پروتئین است. 
خواص دارویی

برنج از نظر طب ایرانی ، معتدل و خشک است البته بستگی دارد آنرا چگونه درست کنید برنج آبکش شده سرد است و آب آن گرم در حالی که برنج کته شده گرم است. برنج دارای ماده‌ای به نام Amidon می‌باشد ولی از نظر اینکه ماده گلوتن آن کم است یعنی کاملا بهم نمی‌چسبد نان درست کردن از آن کمی مشکل است. در خاور دور از برنج نوعی الکل درست می‌کنند که به نام ساکه معروف است که سمیت آن از الکل معمولی کمتر است و به مصرف دارویی می‌رسد. برنج غیر از اینکه یک غذای سهل‌الهضم است بسیار مقوی است و ضمناً خواص درمانی بسیاری را داراست که به تعدادی از آن اشاره می‌شود:

    *

      برنج قهوه‌ای خاصیت ضد التهاب عصبی دارد.
    *

      خوردن برنج تحریکات معده و روده را کم می‌کند.
    *

      از جوانه برنج نوعی مالت تهیه می‌شود که به عنوان مقوی معده بکار می‌رود.
    *

      اگر برنج را در آب بپزید آب درمان کننده اسهال و اسهال خونی است. آب برنج را می‌توان به اطفال شیرخوار نیز داد.
    *

      برای شست و شوی زخمها از آب برنج استفاده کنید.
    *

      آب برنج را می‌توان برای درمان ورمهای روده‌ای و استفراغهای خونی بکار برد.
    *

      دم کرده ریشه و ساقه‌های زیر زمینی برنج برای زیاد شدن ترشحات ادرار مصرف می‌شود.

 

تصویر

    *

      برای درمان تب ، بدن و سر را با در برنج کمپرس کنید.

    *

      برنج خواب آور است.
    *

      برنج تشنگی را برطرف می‌کند.
    *

      زیاده روی در خوردن برنج موجب ازدیاد وزن می‌شود.
    *

      خوردن برنج تولید اسپرم می‌کند.
    *

      برنج را اگر با شیر و شکر مخلوط کنید و بخورید بسیار مقوی است و نیروی جنسی را تقویت می‌کند.
    *

      برای برطرف کردن دل بهم خوردگی و استفراغ برنج را با دوغ تازه بخورید.
    *

      اگر برنج سفید را در آب خیس کنید آب آن برای درمان اسهال و قطع قاعدگی مفید است.
    *

      آب جوشانده برنج را که آبکش می‌کنید دور نریزید با این آب جواهرات خود را بشویید که آنها را جلا می‌دهد.
    *

      برای رفع التهاب پوست ، در برنج را با نشاسته یا پودر تالک مخلوط کرده و به پوست بمالید.
    *

      دانشمندان ثابت کرده‌اند که خوردن برنج برای درمان فشار خون بسیار مفید است.
    *

      خوردن برنج ، قند خون را در حالت تعادل نگه می‌دارد.
    *

      یکی از اطباء آمریکایی رژیم برنج را برای درمان فشار خون توصیه می‌کند او به بیماران توصیه می‌کند که برنج بدون نمک همراه با میوه‌های مختلف بخورند. البته هنوز دانشمندان نمی‌دانند که در برنج چه ماده‌ای وجود دارد که باعث پایین رفتن فشار خون می‌شود.
    *

      رژیم برنج برای اختلالات کلیوی مفید است.
    *

      رژیم برنج برای مبتلایان به بیماری سورای سیس Psorasis نیز بسیار مفید است.

درباره برنج  بیشتر بدانیم

برنج گیاهی است یک ساله که ارتفاع آن تا 1.5 متر میرسد و در مناطق گرم و مرطوب و پرآب می روید . ساقه آن راست و برگهای آن بزرگ و نوک تیز است . هر سنبلک برنج دارای دنباله کوتاه و یک گل دارد . میوه آن به شکل خوشه ای متشکل از سنبلک ها درانتهای ساقه قرار دارد و یک دانه برنج در آن است شلتوک می نامند . برنج از غلات مهم است و تقریبا غذای اصلی نصف مردم کره زمین می باشد و منشا برنج از آسیا است و در حدود 3000 سال قبل از میلاد در هند و چین زراعت می شده است . برنج بعداً از آسیا به ژاپن ، سبلان و دیگر نقاط استوایی کره زمین راه یافت و در قرت هفتم میلادی مصریان نیز شروع به کشت آن کردند .برنج انواع مختلف درد و این انواع را تا حدود 150 نوع مختلف تخمین می زنند . نمونه های مرغوب آن در شمال و جنوب ایران و نواحی گرمسیر فارس و اصفهان کاشته می شود .

بطور کلی دو نوع برنج وجود دارد :
نوعی که دانه آن دراز و کشیده و باریک است که بنام برنج صدری معروف است و دیگری که دانه آن ریز و گرد می باشد و بنام برنج چینی یا ژاپنی شهرت درد .
آن نوع برنجی که ایرانیان و مردم بیشتر کشورها مصرف می کنند برنجی است که شلتوک و پوسته خارجی آن گرفته شده است . رنگ اصلی برنج وقتیکه در پوسته است قهوه ای است و بنام برنج قهوه ای Brown Rice نامیده می شود .
برای بدست آوردن برنج سفید ،‌دانه های برنج را در دستگاههای مخصوصی می ریزند و این دستگاهها پوسته خارجی برنج را از آن جدا کرده و سپس با اصطکاک دادن برنج بدون پوسته با یکدیگر غشای خارجی آن نیز از بین می رود و برنج به رنگ سفید و شفاف بدست می آید که عاری از ویتامین ب 1 است و اشخاصی که منحصراً از برنج تغذیه می کنند و غذای دیگری مصرف نمی کنند به بیماری بری بری Beri-Beri دچار می شوند .
بنابراین برای استفاده از تمام ویتامین ها و مواد معدنی برنج بهتر است که از برنج قهو ه ای که غشاء خارجی آن گرفته نشده است استفاده کرد ولی البته باید توجه داشت که هضم برنج قهو ه ای کمی مشکل تر از هضم برنج سفید می باشد .
یکی دیگر از انواع برنج نوع وحشی از آن است که سیاه رنگ و باریک تر و دراز تر از برنج صدری است . این نوع برنج هم دارای مواد معدنی و ویتامین های بیشمار است ولی البته هضم آن کمی مشکل است وبهتر است که به صورت مخلوط با برنج سفید بکار برده شود .

ترکیبات شیمیایی:

در برنج ماده ای بنام اوریدین Oridine وجود دارد که خاصیت ضد التهاب عصبی را داراست . برنج از لحاظ مواد غذایی بسیار غنی است . البته همانطور که گفته شد هنگامیکه پوسته قهوه ای آنرا می گیرند مقداری از ویتامین های خود را از دست می دهد . در جدول زیر مواد موجود در صد گرم برنج قهو ه ای و برنج سفید با هم مقایسه شده است.

http://www.organicroad.com.au/media/images/content/detail/med_brown_rice-id273.jpg


مواد
مواد     در صد گرم برنج قهو ه ای     در صد گرم برنج سفید
انرژی           360 کالری                        362 کالری
آب                12 گرم                           12 گرم
پروتئین         7.5 گرم                           6.6 گرم
نشاسته       76 گرم                            80 گرم
کلسیم          32 میلی گرم                  25 میلی گرم
فسفر            220 میلی گرم                95 میلی گرم
آهن              1.6 میلی گرم                 0.8 میلی گرم
سدیم           10 میلی گرم                  5 میلی گرم
پتاسیم         215 میلی گرم                 90 میلی گرم
ویتامین ب 1   0.35  میلی گرم              0.06 میلی گرم
ویتامین ب 2   0.05 میلی گرم               0.03 میلی گرم
ویتامین ب 3   4.8 میلی گرم                 1.5 میلی گرم
همانطور که دیده می شود مقدار ویتامین B1 در برنج سفید شده یک ششم و ویتامین B2 نصف و ویتامین B3 به مقدار یک سوم برنج قهو ه ای می باشد و مواد معدنی آن به مقدار بسیار زیادی کاهش می یابد .
پوست و یا شلتوک برنج که در مراحل کوبیدن از آن جدا می شود، سبوس برنج Rice Bran نامیده می شود که آنهم منبع ویتامین ها و مواد معدنی است .
در صد گرم سبوس برنج مواد زیر وجود دارد :


انرژی             275 کالری
آب                9.7 گرم
پروتئین          13.5 گرم
چربی            15.5 گرم
نشاسته        50 گرم
کلسیم          75 گرم
فسفر            1400 میلی گرم
آهن              20 میلی گرم
پتاسیم         1500 میلی گرم
ویتامین ب 1   2.25 میلی گرم
ویتامین ب 2   0.25 میلی گرم
ویتامین ب 3   30 میلی گرم


غشای قهو ه ای رنگ برنج نیز که در اثر بهم سائیدن در دستگاههای مخصوص و یا در موقع شستن زیاد از برنج جدا می شود سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی و پروتئین است . جدول زیر مقدار مواد موجود در صد گرم این غشای قهو ه ای رنگ را نشان می دهد .


کالری                      265
آب                          9.8 گرم
پروتئین                    12 گرم
چربی                      12.8 گرم
نشاسته                  60 گرم
کلسیم                    70 میلی گرم
فسفر                      1100 میلی گرم
آهن                        16 میلی گرم
پتاسیم                    715 میلی گرم
ویتامین ب 1             1.85 میلی گرم
ویتامین ب 2             0.18 میلی گرم
ویتامین ب 3             28 میلی گرم

برنج چیست؟

http://www.iana.ir/files/images/news_images/IANA_News_13r-8804-2201_2009-7-13_10-34-10.jpg



کلیات گیاه شناسی

برنج گیاهی است یکسله که ارتفاع آن تا 1/5 متر میرسد ودر مناطق گرم و مرطوب و پرآب می روید . ساقه آن راست و برگهای آن بزرگ و نوک تیز است . هر سنبلک برنج دارای دنباله کوتاه و یک گل درد . میوه آن بشکل خوشه ای متشکل از سنبلک ها درانتهای ساقه قرار درد و یک دانه برنج در آن است شلتوک می نامند . برنج از غلات مهم است و تقریبا غذای اصلی نصف مردم کره زمین می باشد و منشا برنج از آسیا است و در حدود 3000 سال قبل از میلاد در هند و چین زراعت می شده است . برنج بعدا از آسیا به ژاپن ، سبلان و دیگر نقاط استوایی کره زمین راه یافت و در قرت هفتم میلادی مصریان نیز شروع به کشت آن کردند .

برنج انواع مختلف درد و این انواع را تا حدود 150 نوع مختلف تخمین می زنند . نمونه های مرغوب آن در شمال و جنوب ایران و نواحی گرمسیر فارس و اصفهان کاشته می شود .

بطور کلی دو نوع برنج وجود دارد :

نوعی که دانه آن دراز و کشیده و باریک است که بنام برنج صدری معروف است و دیگری که دانه آن ریز و گرد می باشد و بنام برنج چینی یا ژاپنی شهرت درد .

آن نوع برنجی که ایرانیان و مردم بیشتر کشورها مصرف می کنند برنجی است که شلتوک و پوسته خارجی آن گرفته شده است . رنگ اصلی برنج وقتیکه در پوسته است  قهوه ای است و بنام برنج قهوه ای Brown Rice نامیده می شود .

برای بدست آوردن برنج سفید ،‌دانه های برنج را در دستگاههای مخصوصی می ریزند و این دستگاهها پوسته خارجی برنج را از آن جدا کرده و سپس با اصطکاک دادم برنج بدون پوسته با یکدیگر غشای خارجی آن نیز از بین می رود و برنج برنگ سفید و شفاف بدست می آید که عاری از ویتامین ب 1 است و اشخاصی که منحصرا از برنج تغذیه می کنند و غذای دیگری مصرف نمی کنند به بیماری بری بری Beri-Beri دچار می شوند .

بنابراین برای استفاده از تمام ویتامین ها و موادمعدنی برنج بهتر است که از برنج قهو های که غشاء خارجی آن گرفته نشده است استفاده کرد ولی البته باید توجه داشت که هضم برنج قهو های کمی مشکل تر از هضم برنج سفید می باشد .

یکیدیگر از انواع برنج نوع وحشی از آن است که سیاه رنگ و باریک تر و دراز تر از برنج صدری است . این نوع برنج هم دارای مواد معدنی و ویتامین های بیشمار است ولی البته هضم آن کمی مشکل است وبهتر است که مخلوط با برنج سفید بکار برده شود .

ترکیبات شیمیایی:

در برنج ماده ای بنام اوریدین Oridine وجود دارد که خاصیت ضد التهاب عصبی را دراست . برنج از لحاظ موا غذایی بسیار غنی است . البته همانطور که گفته شد هنگانیکه پوسته قهوه ای آنرا می گیرند مقدری از ویتامین های خود را از دست می دهد . در جدول زیر واد موجود در صد گرم برنج قهو ه ای و برنج سفید با هم مقایسه شده است.

مواد

مواد                   در صد گرم برنج قهو های                  در صد گرم برنج سفید

انرژی                            360 کالری                                    362 کالری

آب                                12 گرم                                         12 گرم

پروتئین                           7/5 گرم                                       6/6 گرم

نشاسته                        76 گرم                                        80 گرم

کلسیم                         32 میلی گرم                                25 میلی گرم

فسفر                           220 میلی گرم                             95 میلی گرم

آهن                            1/6 میلی گرم                              0/8 میلی گرم

سدیم                        10 میلی گرم                                 5 میلی گرم

پتاسیم                      215 میلی گرم                                90 میلی گرم

ویتامین ب 1               0/35 میلی گرم                              0/06 میلی گرم

ویتامین ب 2             0/05 میلی گرم                               0/03 میلی گرم

ویتامین ب 3             4/8 میلی گرم                                1/5 میلی گرم

همانطور که دیده می شود مقدر ویتامنی B1  در برنج سفید شده یک ششم و ویتامین B2 نصف و ویتامین B3 بمقدر یک سوم برنج قهو ه ای یم باشد و مواد معدنی آن بمقدر بسیار زیادی کاهش می یابد .

پوست و یا شلتوک برنج که در مراحل کوبیدن از آن جدا می شود سبوس برنج Rice Bran نامیده می شود که آنهم منبع ویتامین ها و مواد معدنی است .

در صد گرم سبوس برنج مواد زیر وجود دارد :

انرژی                            275 کالری

آب                               9/7 گرم

پروتئین                       13/5 گرم

چربی                         15/5 گرم

نشاسته                    50 گرم

کلسیم                      75 گرم

فسفر                        1400 میلی گرم

آهن                          20 میلی گرم

پتاسیم                       1500 میلی گرم

ویتامین ب 1                2/25 میلی گرم

ویتامین ب 2               0/25 میلی گرم

ویتامین ب 3               30 میلی گرم

غشای قهو ه ای رنگ برنج نیز که در اثر بهم سائیدن در دستگاههای مخصوص و یا در موقع شستن زیاد از برنج جدا می شود سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی و پروتئین است . جدول زیر مقدر مواد موجود در صد گرم این غشای قهو ه ای رنگ را نشان می دهد .

کالری             265

آب                 9/8 گرم

پروتئین            12 گرم

چربی             12/8 گرم

نشاسته        60 گرم

کلسیم         70 میلی گرم

فسفر            1100 میلی گرم

آهن                16 میلی گرم

پتاسیم          715  میلی گرم

ویتامین ب 1    1/85 میلی گرم

ویتامین ب 2    0/18 میلی گرم

ویتامین ب 3    28 میلی گرم

خواص داروئی:

برنج از نظر طب ایرانی ،‌معتدل و خشک است البه بستگی درد آنرا چگونه درست کنید برنج آبکش شده سرد است و آب آن گرم در حالیکه برنج کته شده گرم است .

برنج دارای ماده ای بنام Amidon می باشد ولی از نظر اینکه ماده گلوتن آن کم است یعنی کاملا بهم نمی چسبد نان درس کردن از آن کمی مشل است . در خاور دور از برنج نوعی الکل درست می کنند که بنام ساکه معروف است که سمیت آن از الکل معمولی کمتر است و بمصرف دارویی می رسد .

برنج غیر از اینکه یک غذای سهل الهضم است بسیار مقوی است و ضمنا خواص درمانی بسیاری را دراست که به تعدای از آن اشاره می شود .

1)برنج قهو ه ای خاصیت ضد التهاب عصبی را درد .

2)خوردن برنج تحریکات معده و روده را کم می کند .

3)از جوانه برنج نوعی مالت تهیه می شود که بعنوان مقوی معده بکار می رود .

4)اگر برنج را در آب بپزید آب درمان کننده اسهال و اسهال خونی است .آب برنج را می توان به اطفال شیرخوار نیز داد .

5)برای شست و شوی زخم ها از آب برنج استفاده کنید .

6)آب برنج را می توان برای درمان ورم های روده ای و استفراغهای خونی بکار برد .

7)دم کرده ریشه و ساقه های زیر زمینی برنج برای زیاد شدن ترشحات ادرار مصرف می شود .

8)برای درمان تب ، بدن و سر را با در برنج کمپرس کنید .

9)برنج خواب آور است .

10) برنج تشنگی را برطرف می کند .

11)زیاده روی در خوردن برنج موجب ازدیاد وزن می شود .

12)خوردن برنج تولید اسپرم می کند .

13) برنج را اگر با شیر و شکر مخلوط کنید و بخورید بسیار مقوی است و نیروی جنسی را تقویت می کند .

14)برای برطرف کردن دل بهم خوردگی و استفراغ برنج را با دوغ تازه بخورید .

15) اگر برنج سفید  را در آّب خیس کنید آب آن برای درمان اسهال و قطع قاعدگی مفید است .

16)آب جوشانده برنج را که آبکس می کنید دور نریزید با این آب جواهرات خود را بشوئید که آنها را جلا می دهد

17)برای رفع التهاب پوست ، در برنج را با نشاسته یا پودر تالک مخلوط کرده و به پوست بمالید .

18)دانشمندان ثابت کرده اند که خوردن برنج برای درمان فشار خون بسیار مفید است .

19)خوردن برنج ، قند خون را در حالت تعادل نگاه می درد .

20)یکی از اطباء آمریکایی رژیم برنج را برای درمان فشار خون توصیه می کند او به بیماران تائید می کند که برنج بدون نمک همراه با میوه های مختلف بخورند . البته هنوز دانشمندان نمی دانند که در برنج چه ماده ای وجود دارد که باعث پائین رفتن فشار خون می شود .

21)رژیم برنج برای اختلالات کلیوی مفید است .

22)رژیم برنج برای مبتلایان به بیماری سورای سیس Psorasis نیز بسیار مفید است .

کمی در مورد محصولات ارگانیک و آخرین اخبار مربوط به محصولات

محصولات ارگانیک

غـذاهـای ارگـانـیک به غذاهایی اطلاق می گـردد کـه بـدون اســتفاده از آفـت کش ها و علف کش هـای صـنـوعــی و ارگانیسمهای اصلاح شده ژنتیک تولید شده باشند.

معیار سبزیجات، میوه ها و حبوبات ارگانیک:

1- خـاک ایمن: حداقل از 3 سال قبل از برداشت محصول،
زمـین زراعــی نبایستی با آب فاضلاب آبیاری شده باشد.
خاک نیز باید عاری  ازاملاح سرب و کلراید پتاسیم باشد.

2- عدم اصلاح سازی:هیچگونه مواد افزودنی (مثل شیرین کننده ها و رنگ دهنده های مصنوعی)، پرتو دهی با پرتوهای یونیزه کننده و اصلاح ژنتیک نبایستی در روند تولید محصول بکار رفته باشد.

3- ذخیره سازی و انبار مجزا: محصولات ارگانیک باید از محصولات غیر ارگانیک تفکیک شده و بطور جداگانه نگه داری شوند.

4- عدم استفاده از مواد شیمیایی مصنوعی: عدم استفاده از ترکیبات شیمیایی مصنوعی نظیر کودهای شیمیایی، آفت کشها، حشره کشها و علف کشها. (از 3 سال قبل از برداشت محصول)

معیار گوشت، شیر، تخم مرغ و دیگر فرآورده های حیوانی ارگانیک:

1- حیوانات میبایستی حداکثر از روز دوم تولد به روش ارگانیک پرورش یافته باشند.

2- خوراک ارگانیک: تغذیه دام و طیور باید 100 درصد از خوراک ارگانیک بوده باشد.

3- هیچگونه آنتی بیوتیک و هورمون نباید استفاده شود.

4- حیوانات چرنده بایستی از مرتع مناسب برخوردار باشند. هر حیوان باید از سرپناه، آب سالم، رژیم غذایی  متعادل، هوای تازه، نور مستقیم آفتاب و فضای کافی برای حرکت برخوردار باشد.

5- ذخیره سازی و انبار مجزا: فرآورده های ارگانیک بایستی از محصولات غیر ارگانیک تفکیک شده و جداگانه نگه داری شوند.

نکته:در کشاورزی سنتی از کودهای مصنوعی و در کشاورزی ارگانیک از کودهای طبیعی مانند کمپوست استفاده میگردد.

نکته:در کشاورزی سنتی از آفت کشهای مصنوعی و در کشاورزی  ارگانیک از حشرات و پرندگان نافع، محدود کردن جفتگیری آفات، کندن علفهای هرز و در صورت نیاز از حشره کشهای مجاز کشاورزی ارگانیک نظیر اسید بوریک برای کنترل و ریشه کن کردن آفات استفاده میشود.

مضرات کشاورزی و محصولات تهیه شده به روش سنتی:

1- در کشاورزی سنتی و متعارف از بیش از 300 ترکیب شیمیایی خطرناک و مصنوعی نظیر آفت کشها، علف کشها و کودهای شیمایی بمنظور کنترل آفات و حشرات و حاصلخیز سازی خاک استفاده میگردد که بقایای این مواد پس از ورود به بدن میتواند موجب مشکلات عدیده ای گردد منجمله: بروزنقصهای مادرزادی، تولد نوزاد با وزن کم، اختلال در سیکل ماهانه زنان، سقط جنین، بلوغ زودرس و یا دیر رس، یائسگی پیش رس، تغییر در رفتار جنسی، کاهش تعداد اسپرم مردان، کاهش باروری و یا ناباروری، تغییر در سرعت متابولیسم، اختلال در سیستم غدد داخلی، ضعف عضلانی، کاهش حافظه، آسیب به سیستم عصبی و مغز، کاهش کارایی سیستم ایمنی بدن و سرطانزایی. یافته ها حاکی از آنست که 60 درصد سموم دفع آفات، 90 درصد قارچ کشها و 30 درصد حشره کشها سرطانزا میباشند.

2- استفاده از کودهای شیمایی و آفت کشها سبب آلودگی آب، خاک و هوا میگردند.

3- استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی و آفت کشها موجب میشود تا آفتها نسبت به سموم مقاوم گردیده و آفتهای جدیدی نیز ظاهر گردند.

4- پرتو دهی محصولات یعنی آنکه محصولات را در معرض میزان کنترل شده پرتوهای یونیزه کننده قرار میدهند تا اینکه باکتریهایی نظیر E.COLI و سالمونلا نابود گردیده و درواقع محصولا را به این طریق ضد عفونی میکنند. کنترل حشرات و انگلها، افزایش ماندگاری و جلوگیری از جوانه زدن از دیگر علل پرتودهی محصولات غذایی میباشد. اما این پرتودهی موجب: 1-از دست رفتن میزان اندکی از مواد مغذی محصولات میشود. 2-هنگامی که مواد غذایی پرتودهی میشوند مواد شیمیایی سرطان زایی بنام CYCLOBUTANONES تشکیل میگردد.

5- مهندسی ژنتیک و یا اصلاح ژنتیک محصولات به جداسازی، دستکاری و انتقال ژنها اطلاق میگردد. در این روش ژنهای با خاصیت مطلوب از یک گونه جدا گردیده و به گونه هدف انتقال داده میشود. بهبود کیفیت، افزایش تولید، ایجاد یک صفت مطلوب  و مقاوم ساختن محصولات در برابر آفتها و تنشهای محیطی از کاربردهای مهندسی ژنتیک میباشد. مضرات محصولات اصلاح شده ژنتیکی شامل بروز نقصهای مادرزادی، کاهش طول عمر، افزایش حساسیت زایی مواد غذایی (بعلت تغییر در زنجیره پروتئینها)، فقر مواد مغذی، مقاومت آنتی بیوتیکی (احتمال دارد ژنهای مقاوم در برابر آنتی بیوتیک ها به باکتریهای بیماریزا در بدن منتقل گردد و یک بیماری جدید و مقاوم در برابر آنتی بیوتیکها ایجاد شود).

6- استفاده هورمونها در دام و طیور رشد آنها را تسریع کرده و فربه شدن آنها را سرعت میبخشد. اما از ارزش غذایی آنها میکاهد. آنتی بیوتیکها هم که برای جلوگیری از بیمار شدن دام و طیور مورد استفاده قرار میگرند میتواند در انسان مقاومت آنتی بیوتیکی ایجاد کند.

نکته: از میان مواد غذایی که به روش سنتی عرضه میگردند سیب، هلو، گلابی، سیب زمینی، زردآلو، اسفناج، توت فرنگی، شلیل،انگور، کرفس، تمشک و گیلاس بیشترین  و کیوی، انبه، پیاز، موز، بروکلی، گل کلم،آ ناناس، ذرت؛ نخود فرنگی، آوکادو، هندوانه، آلو و بادنجان کمترین آلودگی را به باقیمانده آفت کشها دارند.

فواید زراعت ارگانیک:

1- در کشاورزی ارگانیک آب توسط مواد شیمیایی آلاینده مانند کودهای مصنوعی، آلوده نمیگردد.

2- در کشاورزی ارگانیک تعادل اکوسیستم و حاصلخیزی خاک حفظ میگردد. فرسایش خاک نیز تا 50 درصد کاهش می یابد.

3- تنوع زیستی در زمینهای زراعی ارگانیک 57 درصد بیشتر است. (به علت عدم استفاده از سموم آفت کش و علف کش)

4- کشاورزان در معرض سموم و آلاینده های کمتری قرار میگیرند.

فواید مصرف مواد غذایی ارگانیک:

1- ارزش غذایی بالاتری دارند. میزان ویتامین C ، کلسیم، منیزیوم، آهن و فسفر در مواد غذایی ارگانیک بیشتر است.

2- مواد غذایی ارگانیک حاوی آنتی اکسیدان بیشتری میباشند. در مواد غذایی ارگانیک آنتی اکسیدان PHENOLIC بیشتر یافت میگردد (50 درصد بیشتر از محصولات غیر ارگانیک). چراکه آفت کشهای مصنوعی تولید این مواد را در گیاهان کاهش داده اما کودهای حیوانی و آلی بکار رفته در کشاورزی ارگانیک تولیدآنها را افزایش میدهد.

3- کمتر سمی هستند. محصولات ارگانیک سالم تر بوده و به بقایای آفت کشهای آلی کمتر آلوده میباشند. همچنین این محصولات فاقد افزدنیهای غذایی بوده و طبعا سالمتر میباشند.

4- خوشمزه و خوش طعم تر هستند. یکی از دلایل آن این است که محصولات ارگانیک پس از برداشت در مدت زمان کمتری بدست مصرف کننده رسیده و تازه تر میباشند. و همچنین در محصولات تهیه شده به روش سنتی، با فرآوریها و دستکاریهایی که بروی آنها صورت میگیرد تنها به ظاهر، رنگ، بالا بردن ماندگاری، افزایش تولید و مقاوم کردن آنها در برابر صدمات  ناشی از حمل و انبار داری توجه میشود و نه کیفیت و ارزش تغذیه ای آن.

5- تولید کنندگان محصولات ارگانیک از استانداردها و دستورالعمل های بسیار سخت گیرانه ای تبعیت میکنند که احتمال آلوده شدن اینگونه محصولات به هر گونه مواد شیمایی و سمی منتفی میباشد.

معایب محصولات ارگانیک:

1- گرانقیمت هستند.

2- تولید و عرضه آنها بسیار محدود است .

 

براساس طرح راهبردى که در دستور کار وزارت جهاد کشاورزى قرار گرفته است به مرور ۲۰۰ محصول زراعى بویژه سبزى و صیفى به صورت بسته بندى و با برچسب ارگانیک و نیمه ارگانیک عرضه خواهد شد.اجراى آزمایشى این طرح از استان تهران به عنوان یکى از قطب هاى بزرگ تولید سبزى و صیفى آغاز مى شود و سپس تمامى استان ها را دربرمى گیرد.تعیین استانداردهاى لازم براى حد باقیمانده سم و کود در محصولات تولیدى زراعى هم اکنون از سوى کمیته متشکل از نمایندگان وزارت بهداشت و درمان، مؤسسه استاندارد و مراکز تحقیقاتى وزارت جهاد کشاورزى در دست تدوین است.محمدرضا جهانسوز معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزى با اعلام این مطلب افزود: این راهبرد با هدف حمایت از تولید محصولات ارگانیک و غذاى سالم تر براى مردم در دستور کار قرار گرفته است. وى با تأکید بر این که گام نخست براى تهیه برچسب محصولات نیمه ارگانیک و ارگانیک تدوین استانداردهاى لازم در این زمینه است تصریح کرد: این کار با جدیت از سوى مؤسسه استاندارد و سایر دستگاه هاى ذیربط دنبال مى شود.

 Campbell Soup و بازار آب گوجه فرنگی ارگانیک

شرکت Campbell Soup اولین محصول ارگانیک خود، آب گوجه فرنگی را به بازار عرضه کرد. این محصول که از گوجه فرنگیهای 100% ارگانیک استخراج می شود، در بسته بندی 46 اونس و در بطریهایی که قابلیت استفاده مجدد دارند تا ماه نوامبرقابل عرضه در سوپرمارکتهای آمریکا خواهد بود.(عکس روبرو)

شرکت کمپبل- تولیدکننده و بازاریاب جهانی محصولات درجه یک سوپ، سس، نوشیدنی ها، بیسکویت، شیرینی جات، غذاهای آماده ویکی از کمپانی های پیشرو در بازار مواد غذایی و نوشیدنی های آمریکا- با تولید این محصول وارد عرصه محصولات ارگانیک شده است. محصولات ارگانیک به محصولاتی اطلاق می گردد که بطور صددرصد طبیعی پرورش ویا پروسه یافته باشند. این محصول جدید توسط موسسه دپارتمان کشاورزی آمریکا(USDA) مورد تایید قرار گرفته است.

انجمن تجارت محصولات ارگانیک که صنعت ارگانیک را در آمریکا، کانادا و مکزیک ترویج می کند "عقیده دارد که محصولات ارگانیک هم اکنون یکی از بزرگترین رده های مصرفی را بخود اختصاص داده است و در طی 10 سال گذشته سالانه 20-15% رشد داشته است. کمپبل با درک جایگاه محصولات ارگانیک در بازار ضمن ارائه یک برند شماره یک ملی، می خواهد حوزه انتخاب مصرف کننده را در زمینه محصولات ارگانیک به آب گوجه فرنگی توسعه دهد. بنا به گفته مدیریت این کمپانی Sean Connolly " ما از فرصتهایی که در زمینه تولید آب گوجه فرنگی ارگانیک وجود دارد بسیارخرسند هستیم". کمپبل با کشاورزانی که مجوز تولید محصولات ارگانیک دارند قراردادهایی منعقد نموده تا بتواند محصول خود را با بالاترین استاندارد تولید کند.گوجه فرنگی مورد استفاده در این محصول در ماه آگوست برداشت می شود و ظرف 48 ساعت پروسه می یابد. قیمت خرده فروشی این محصول در بطریهایی که قابلیت استفاده مجدد دارند، 65/2 دلار اعلام شده است.

اروپا و بازار گرم محصولات ارگانیک

علیرغم افزایش قیمت مواد غذایی و نوشیدنی های ارگانیک در انگلیس، هنوز تمایل بسیاری جهت مصرف این محصولات وجود دارد.

انگلستان دومین بازار محصولات ارگانیک در اروپا است که سالانه معادل 12% رشد داشته است و پیش بینی می شود اندازه این بازار به 6/2 بیلیون پوند تا سال 2007 میلادی برسد. اگرچه بازار محصولات ارگانیک انگلیس فاصله زیادی با آلمان دارد ولی در سال گذشته از رشد سریعتری نسبت به بازارهای آلمان برخوردار بوده است. (جدول ذیل)

نام کشور

رشد بازار(سالانه)

اندازه بازار در سال 2007

آلمان

3/10%

2/5 بیلیون پوند

انگلیس

12%

6/2 بیلیون پوند

فرانسه

6/8%

9/1 بیلیون پوند

ایتالیا

5/4%

8/0 بیلیون پوند

اسپانیا

2/19%

6/0 بیلیون پوند

 

سوئد

2/17%

هلند

7/9%

6/0 بیلیون پوند

کل بازار اروپا

6/10%

1/15 بیلیون پوند

بازار محصولات ارگانیک در اروپا در حال رشد است ولی قیمت بالای این محصولات به عنوان یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار این بازار، فرصتهای بسیاری برای تولیدکنندگان و خرده فروشان ایجاد کرده است. تحلیلگر بازارموسسه Data monitor آقایDaniel Bone می گوید: "توجیه قیمت این محصول توسط بازاریابان هم اکنون کار بسیار دشواری است و خرده فروشان و توزیع کنندگان قیمت این محصولات ارگانیک را 10 تا 20% بالاتر از سایر مواد غذایی و نوشیدنی ها محاسبه می کنند و این مطلبی است که بسختی توسط مشتریان احتمالی مورد پذیرش قرار خواهد گرفت". با توجه به تحقیقات صورت گرفته توسط موسسه دیتامانیتور رشد بازار محصولات انگلیس وابسته به مشتریان وفادار آن است(Loyal Customers) که بر اساس یک برنامه منظم هفتگی خرید می کنند. تعداد این مشتریان در سال 2002 معادل 4/2 میلیون نفر برآورد شده که در سال 2007 احتمالا به 4/11 میلیون نفر خواهد رسید. بیش از 50% از مصرف کنندگان، به محصولات ارگانیک و طبیعی بیشتر از محصولات و نوشیدنیهای رایج اعتماد دارند و همین اعتماد سبب ایجاد این رشد مثبت گردیده است. ایجاد یک تصویر مطلوب از محصولات ارگانیک برای مصرف کننده، تاکید بر مزایای سلامتی محصول، طعم و کیفیت بالای آن از سایر عوامل قابل توجه و اثرگذار در بازار محصولات ارگانیک اروپاست.

امریکا: گواهینامه، فرصتهای ابزار و استراتژی مارکهای تجاری برای محصولات ارگانیک

انستیتوی تحقیقات استراتژیک افتخار دارد تا کنفرانس دو سالانه تجارت محصولات ارگانیک را در 22 تا 23 اکتبر سال 2007 در سانفرانسیسکو، به طور متداوم برگزار نماید. گرد همآیی کارشناسان تایید کننده ، کارشناسان ارشد صنایع و بازاریابان حرفه ای، این رویداد در امسال بهترین فرصت جهت کسب گواهینامه ، آموزش بازارهای در حال رشد ارگانیک و کسب استراتژی های مورد نیاز بازار برای پیشرفت محصولات ارگانیک شما در این جمع صمیمی،   برای شما است

 

Certification, market opportunities and branding strategies for organic products

Strategic Research Institute is proud to present its 2nd Annual Business of Organics Conference being held Oct. 22-23, 2007 in San Francisco, CA. Bringing together certification experts, top industry experts and marketing professionals, this event is your greatest opportunity this year to ensure certification, learn about new growing organic markets, and obtain the necessary marketing strategies to develop your organic product into a household brand.

Please join Strategic Research Institute in welcoming the keynote presentation: The Organic Challenge: Navigating a Changing Market: Samuel Fromartz, Author of “Organic, Inc.”

The 2nd Annual Business of Organics features an all-star speaker faculty including representatives from: CCOF(California Certified Organic Farmers), QAI, Aurora Organic Dairy, ThirdWay Brand Trainers, New Resource Bank, Organic Prairie, Pizza Fusion, Indigenous Designs, Sustainable Marketing, Success Foods, Foodwise, California Natural Products and Eel River Brewing. Ensure certification and learn branding strategies to drive the bottom line for your business.

Source: businesswire.com

Global Juices & Fruits adds to organic cut-fruit-in-glass line
By Brian Gaylord

08/21/2007
Eagle, ID-based Global Juices & Fruits LLC soon will add mangos to its line of cut-fruit-in-glass products. The line is all organic.

The mango item should be on store shelves nationwide by September, joining the company's other cut-fruit-in-glass products: pineapple, papaya and tropical fruit cocktail, all certified organic by the U.S. Department of Aggriculture. Tropical fruit cocktail is a mixture of pineapples, papayas, mangos and watermelons.

The line comes in 24-ounce jars, though a smaller size is in the works for Canada. The line, which started shipping in May, has met with mixed results, said Chuck Watson, president of Global Juices & Fruits LLC.

"Jarred fruit sales are at their bottom in the summer," Mr. Watson said. "There's been a lot of interest. I'm very confident we'll do fine."

The company launched the line when it did in part to make sure it got any kinks out of its distribution chain before volumes get heavier, Mr. Watson said. Global sources its mangos from India and its papayas, pineapples and fruit cocktail items from Sri Lanka. Because it is a new venture, the Department of Homeland Security and the Food & Drug Administration "did a pretty thorough job" of checking Global's first shipment, Mr. Watson said, adding that the company is working in India and Sri Lanka to implement HACCP principles.

Global Juices & Fruits' first product was a line of refrigerated organic fruit juices that was launched in October under the "Earthly Delights Organics" label. With the addition of cut-fruit-in-glass products, the company demonstrated that it is "not just another juice company," Mr. Watson said.

Albert's Organics, a leading distributor of organically grown produce, quickly picked up the cut-fruit-in-glass products. Every month more stores stock the line, Mr. Watson said.

Three "Earthly Delights" pomegranate juice drink varieties include 100 percent pure pomegranate juice, pomegranate cherry berry and pomegranate cranberry. The line includes an orange mango drink. The four flavors come in 12-, 32- and 58-ounce sizes. Global imports all concentrates used in its "Earthly Delights" juices.

The company is making upgrades to its web site that should appear in upcoming weeks. "We'll go into more detail on sourcing and the health benefits of the fruit," Mr. Watson said of the company's web site, noting that the additions to the line were prompted by abundant consumer inquiries. To maintain nutrients and freshness, the fruit is processed at the source and shipped directly to a bottling facility in Florida, where it is pasteurized and bottled.

 

Spain: Almeria better quality of fresh produce thanks to organic production

Barranquilla - The manager of the firm Clisol Agro, Lola Gómez, declared that the fresh produce from Almeria will improve in the next campaign, which is expected to begin in one month. The main reason of this positive expectation is the reconversion of conventional fields to organic agriculture.

This year, Almeria reached 7,000 hectares of organic cultivation. The quality is also a result of the agricultural practices implemented by agricultural providers who, in addition to raw materials, offer technical assistance to gowers. This is a transitional period, said Mrs. Gómez, but depending on the positive results more growers will join organic agriculture and good practices.

Peppers and tomatoes are the main products from Almeria as well as the main products in the regional organic production. Cucumber is another product that will have good perspectives in the organic production.

Publication date: 8/23/2007
Author: Jahir Lombana
Copyright: www.freshplaza.com

تفاوت برنج سفید با برنج قهوه ای

برنج

تفاوت بین برنج قهوه ای و سفید تنها در رنگ آنها نیست. دانه کامل برنج دارای چندین لایه می باشد. اگر فقط یک لایه خارجی آن را برداریم، آنچه نامیده می شود، برنج قهوه ای است. در اثر این فرایند، مواد مغذی موجود در برنج، به مقدار خیلی کم از بین می روند.

حال اگر برنج قهوه ای آسیاب شود، مقدار زیادی از لایه های دانه برنج به همراه سبوس و مواد مغذی آن از بین می روند و آن چه باقی می ماند، همان برنج سفید است.

در طی آسیاب کردن برنج قهوه ای و تبدیل آن به برنج سفید،67 درصد ویتامین ب3، 80 درصد ویتامین ب1 ، 90 درصد ویتامین B6 ، نصف منگنز، نصف فسفر، 60 درصد آهن و تمامی فیبرهای محلول و اسیدهای چرب ضروری موجود در آن از بین می روند.

مواد مغذی موجود در یک لیوان برنج پخته شده ی سفید و قهوه ای:

 


برنج سفید

برنج قهوه ای

کالری

266

218

پروتئین (گرم)  

5

4/5

کربوهیدرات (گرم)

58/6

45/8

فیبر (گرم)

0/5

3/5

چربی (گرم)

0/4

1/6

اسیدهای چرب غیراشباع (گرم)

0/1

0/6

کلسترول (میلی گرم)

0

0

خواص برنج قهوه ای

برنج قهوه ای منبع خوبی از منگنز، سلنیوم و منیزیم می باشد.

یک فنجان برنج قهوه ای، 80 درصد از نیاز روزانه بدن به منگنز را تامین می کند. منگنز به تولید انرژی از پروتئین و کربوهیدرات کمک می کند و همچنین در ساخت اسیدهای چرب نیز وارد عمل می شود. منگنز برای سلامت سیستم اعصاب و برای تولید هورمون های جنسی بسیار مهم است. منگنز جزء مهم آنتی اکسیدان می باشد که جلوی تخریب سلول را می گیرد. منگنز جلوی رعشه، ضعف روحی، جوش های پوستی و آسیب های لوزالمعده را می گیرد.

یک فنجان برنج قهوه ای پخته شده در حدود 3/27 درصد از نیاز روزانه بدن به سلنیوم را تامین می کند. سلنیوم یکی از اجزای اساسی سوخت و ساز بدن می باشد، برای مثال در سوخت و ساز هورمون های تیروئیدی شرکت می کند، نوعی آنتی اکسیدان می باشد و وظیفه ایمن سازی بدن را بر عهده دارد. سلنیوم با کمک ویتامین E نقش آنتی اکسیدانی خود را کامل می کند. سلنیوم نه تنها برای مقابله با سرطان مهم است، بلکه برای بیماری های قلبی، کاهش علامت های تنگی نفس و درد و همچنین تسکین ورم و التهاب مفاصل بسیار مفید می باشد.

برنج قهوه ای از آنجا که دارای مقدار زیادی فیبر و سلنیوم می باشد، برای بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ بسیار مفید می باشد.

برنج قهوه ای

برنج قهوه ای و تمامی غلات و دانه های سبوس دار، منبع بسیار خوبی از منیزیم می باشند. منیزیم فعال کننده بیش از 300 نوع آنزیم می باشد. این آنزیم ها در استفاده بدن از گلوکز و انسولین شرکت می کنند. بر اساس مطالعات به دست آمده برنج قهوه ای، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کم می کند.

منیزیم، فشار خون را کم می کند، سردردهای میگرنی را از بین می برد، کاهش دهنده تنگی نفس می باشد، از گرفتگی عضلانی جلوگیری می کند، جلوی خستگی را می گیرد و ابتلا به سکته قلبی و بیماری های قلبی را کم می کند. همچنین منیزیم توسط کلسیم، حرکات اعصاب و عضلات را کنترل می کند.

منیزیم هم مانند کلسیم برای سلامت استخوان مفید است. دو سوم منیزیم بدن، در استخوان ها جای دارد.

برنج قهوه ای، 3 برابر برنج سفید دارای فیبر می باشد. فیبر باعث پایین آمدن کلسترول، کنترل قند خون و دیابت، از بین برنده سرطان روده بزرگ و یبوست می باشد.

مقدار فیبر موجود در تعدادی از میوه ها و غلات در جدول زیر آمده است:

غذا

مقدار

فیبر برحسب گرم

جو

یک لیوان 

13/6

چاودار(گندم سیاه)

یک سوم لیوان 

8/22

گلابی

1 عدد متوسط

5/02

سیب

1 عدد متوسط با پوست

5

پرتقال

1 عدد

4/42

توت فرنگی

یک لیوان 

3/82

برنج قهوه ای

یک لیوان 

3/5

آلو

یک چهارم لیوان 

3/02

نان گندم

یک تکه

2

روغن برنج قهوه ای(یا روغن سبوس برنج)، دارای مقدار کمی کلسترول LDL(کلسترول بد) می باشد.

باسماتی جزوی از برنج های قهوه ای می باشد. باسماتی و دیگر برنج های قهوه ای، شاخص گلیسمی کمتریی دارند.

برنج قهوه ای را می توان تا 6 ماه نگهداری کرد.

مریم سجادپور- کارشناس تغذیه

*مطالب مرتبط:

ارزش غذایی برنج

مواد غنی ‌کننده در برنج

روش پخت انواع پلو

سبوس برنج، بهترین داروی ضد کلسترول

قرص برنج، قاصد مرگ

کشاورزی ارگانیک چیست؟

کشاورزی ارگانیک چیست؟



کشاورزی ارگانیک یعنی  کاهش استفاده از سموم و مواد شیمیایی در تولید محصولات. سیستم های کشاورزی ارگانیک بر پایه مدیریت اکوسیستم استوار است و به نهاده های خارج از مزرعه وابسته نیست                                             .
در این نوع از کشاورزی از نهاده های سنتز شده مانند کودهای شیمیایی، آفت کش ها ، داروهای دامپزشکی، گیاهان اصلاح شده ژنتیکی و نژادی و مواد نگهدارنده، مواد افزودنی و از تابش اشعه ها استفاده نمی شود                                                              .   کشاورزی ارگانیک مدیریت تولید مناسب است که باعث تقویت و توسعه سلامت اکوسیستم های زیستی ، چرخه های زیستی و فعالیت بیولوژیکی خاک می شود. این نظریه تاکید دارد که از نهاده های داخل مزرعه استفاده گردد و از نهاده های بیرونی استفاده ای نشود. و برایاین منظور احتیاج به سیستم های تطابق پذیری در هر منطقه داریم . این کار باعث استفاده از روشهای کشاورزی زیستی و مکانیکی و بدون استفاده از نهاده های خارجی سنتز شده صورت می گیرد.

 

مزایای کشاورزی ارگانیک برای محیط زیست


پایداری در مدت زمان طولانی                                                   :
خیلی از تغییرات در محیط زیست در درازمدت اتفاق می افتد. در کشاورزی ارگانیک چون مطابق اکوسیستم رفتار می شود اثر مخربی برای محیط زیست ندارد                                                                                                           .     در مورد خاک نیز در کشاورزی ارگانیک از کمترین شخم ، کودهای بیولوژیکی ، تناوب کشت مناسب،گیاهان پوششی و ... استفاده می شود. همچنین با بهبود جانوران مفید خاک و تخمیر مواد آلی ، بافت خاک بهبود یافته و باروری خاک افزایش می یابد. و میزان مواد مغذی بیشتری به خاک داده می شود. به همین دلیل فرسایش خاک کم گردیده و تنوع زیستی خاک افزایش یافته                                            .  در بسیاری از مناطق کشاورزی، آب به دلیل مصرف بی رویه کود و سموم آلوده گردیده است و به دلیل اینکه در کشاورزی ارگانیک از این مواد کمتر استفاده می گردد به همین دلیل آب نیز آلوده نمی گردد.  برای باروری خاک در کشاورزی ارگانیک از کمپوست ، کودها ی حیوانی و کودهای آلی نیز استفاده می گردد                                             . برای تولید کودهای شیمیایی باید از منابع تجدید نشدنی مانند نفت استفاده کرد و چون در کشاورزی ارگانیک از این مواد استفاده نمی گردد پس آلودگی هوا نیز کمتر است                                      . همچنین کشاورزی ارگانیک از اثرات گلخانه ای می کاهد. زیرا خیلی از فعالیتهای انجام شده در کشاورزی ارگانیک مانند حداقل شخم ، استفاده از گیاهان تثبیت کننده نیتروژن ، باز گرداندن ضایعات کشاورزی به خاک ، استفاده از گیاهان پوششی باعث افزایش بازگشت کربن به خاک گشته و حفظ و ذخیره سازی کربن را باعث می گردد                                                .  کشاورزان ارگانیک هم نگهبان تنوع زیستی هستند و هم استفاده کننده از تنوع زیستی . مثلاً استفاده از بذور بومی که مقاومت بیشتری نسبت به بیماریها و شرایط بد محیطی دارند                                             .در سطوح بالا ترکیب گیاهان و حیوانات باعث بهینه سازی مصرف انرژی و بازیافت چرخه مواد می گردد                                                       .در سطوح اکوسیستم حفظ منابع طبیعی در اطراف کشاورزی ارگانیک و فقدان مواد شیمیایی باعث حفظ حیات و حش می گردد.                           
استفاده از فرآوده های اصلاح شده ژنتیکی در کشاورزی ارگانیک جایز نیست . زیرا اثرات فرآورده های اصلاح شده ژنتیکی هنوز بخوبی شناخته نشده اند    . کشاورزی ارگانیک هدفش تشویق و توسعه تنوع زیستی است و گواهی های تایید ارگانیک این مساله را نیز در نظر دارند                   .  کشاورزی ارگانیک با اکولوژی هماهنگ است و باعث تثبیت بافت خاک ، حفظ چرخه آب ، چرخه کربن ، چرخه مواد غذایی و آلودگی کمتر زمین است.

 

10علت برای رفتن به سمت کشاورزی ارگانیک

 1-محصولات ارگانیک استانداردهای بیشتری دارند:
گواهی نامه های محصولات ارگانیک ، بعنوان بیمه هایی است که در تولید این محصولات از مواد شیمیایی و سمی استفاده نشده است.
2-طعم غذاهای ارگانیک بهتر است:
گیاهان تولید شده به روش ارگانیک سالم تر بوده و بعنوان غذاهای خوشمزه تر برای تغذیه انسان و حیوانات میتواند بکار رود
.
3-محصولات ارگانیک خطر بیماریها را کم می کند:
خیلی از مراکز حفاظت محیط زیست دریافته اند که مواد شیمیایی موجود در آفت کش ها دارای اثرات سرطان زایی و بیماری زایی دارند. کشاورزی ارگانیک یکی از راههای کاهش مصرف سموم شیمیایی و کم کردن این مواد به منابع آب ، زمین و هوا است.
4-کشاورزی ارگانیک به منابع آبی احترام می گذارد:
برای حذف مواد شیمیایی آلوده کننده و دفع نیتروژن در آب باید به منابع آبی و خاکی احترام گذاشت و آنها را درست مصرف کرد.در کشاورزی ارگانیک این موارد به درستی رعایت می شود.
5-کشاورزی ارگانیک باعث ایجاد خاک سالم می گردد:
خاک یکی از منابع اصلی زنجیره غذایی است و یکی از اصول کشاورزی ارگانیک ایجاد خاک سالم است.
6-کشاورزی ارگانیک الگو برداری از طبیعت است:
کشاورزی ارگانیک برای اکوسیستم متعادل ارزش قایل است . طبیعت زنده نیز شامل تناوب کشت درمحصولات علوفه ای و استفاده از گیاهان پوششی و بقیه مناطق طبیعی است.
7-کشاورزان ارگانیک هدایت کننده تحقیقات تازه هستند:
تولید کنندگان ارگانیک بعنوان پیشرو در تحقیق عدم استفاده از آفت کش ها و اثرات مضر بر محیط زیست هستند.
8-تولیدکنندگان ارگانیک در جهت تنوع زیستی تلاش می کنند:
از دست دادن تعداد زیادی از گونه ها ( تنوع زیستی) یکی از نگرانی های دانشمندان محیط زیست است . به همین دلیل خیلی از کشاورزان ارگانیک در صدد هستند تا گونه های معمولی و بومی را حفظ کنند.
9-کشاورزی ارگانیک به حفظ سلامت جوامع روستایی کمک می کند:
کشاورزی ارگانیک به دلیل سطوح کم آن برای جوامع روستایی مفید است و به افزایش درآمد آنها منجر می گردد.
10-تنوع غذاهای ارگانیک
بهر حال بعضی از غذاهای ارگانیک بعنوان جایگزین قابل استفاده است و محصولات کشاورزی غیر غذایی ( صنعتی ) نیز در حال تبدیل شدن به تولید ارگانیک هستند مانند تولید پنبه ارگانیک و در نهایت تولید لباسهای ارگانیک .